Onderhoud cv-ketel Groningen

Onderhoud van uw cv-ketel in Groningen is van groot belang. Zo voorkomt u dat u in de kou moet zitten! Yas Installatie is een professionele onderhoudsmonteur in Groningen. Wij zorgen ervoor dat uw ketel weer in tiptop staat is en goed functioneert. Bel ons of vul het onderstaande contactformulier in. Wij verzorgen grondig onderhoud van uw cv-ketel in Groningen.

 
Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

Cv-ketel onderhoud is zeer belangrijk. De cv-ketel is namelijk het kloppende hart van een efficiënt verwarmingssysteem in uw woning. Om ervoor te zorgen dat dit systeem probleemloos blijft werken is regelmatig onderhoud cruciaal. Hier volgen een aantal voordelen van zorgvuldig onderhoud:

  • Verbeterde efficiëntie. Een goed onderhouden cv-ketel functioneert beter. Tijdens het gebruik kan er namelijk kalk, slib of lucht ophopen in het systeem. Dit kan de warmteoverdracht belemmeren. Tijdens de onderhoudsbeurt worden deze ongewenste elementen verwijderd. Hierdoor kan de ketel weer optimaal presteren.
  • Veiligheid. Veiligheid is een topprioriteit. Slecht onderhouden cv-ketels kunnen mogelijk leiden tot koolmonoxidelekken. Dit is een kleur- en geurloos gas dat ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Wij kunnen eventuele lekken tijdig detecteren en verhelpen. Hierdoor wordt de veiligheid en gezondheid van u en uw medebewoners gewaarborgd.
  • Verlenging van de levensduur. Net als elk ander apparaat heeft een cv-ketel onderhoud nodig om de levensduur te verlengen. Regelmatige inspecties en reinigingen verminderen de slijtage van de onderdelen. Hierdoor wordt de kans op storingen en onverwachte uitval aanzienlijk verminderd.
  • Kostenbesparing. Cv-ketel onderhoud kan op korte termijn kosten met zich meebrengen, maar op de lange termijn levert het juist aanzienlijke kostenbesparingen op. Een goed onderhouden ketel verbruikt minder energie. Hierdoor dalen de stookkosten. Bovendien voorkomt preventief onderhoud dure reparaties of zelfs de noodzaak van het vervangen van de hele ketel.
  • Milieubewust. Een efficiënt werkende cv-ketel draagt bij aan het milieu. Minder energieverbruik betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen, waardoor de ecologische voetafdruk van het verwarmingssysteem wordt verminderd. Dit is niet alleen goed voor het milieu. Cv onderhoud in Groningen draagt ook bij aan een duurzamere samenleving.

 

CV onderhoud Groningen: hoe gaan wij te werk?

Tijdens het cv onderhoud in Groningen wordt de installatie algeheel geïnspecteerd. Alle pakkingen worden volgens fabrikant voorschrift vervangen. Daarnaast worden de wisselaar en sifon gereinigd. Er wordt een gasdichtheidsmeting uitgevoerd waarbij er wordt nagekeken of er gas ontsnapt tussen de gaskraan en het gasblok.

Ten slotte wordt een rookgasmeting uitgevoerd. Hierbij wordt de gas/lucht verhouding gemeten. Indien nodig wordt dit volgens fabrikant voorschriften correct afgesteld. Dit om te allen tijde een zuivere verbranding te garanderen. Hiermee blijft het rendement van de ketel optimaal en is de koolmonoxide productie minimaal.

Een slechte gas/lucht verhouding kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Hiermee krijg je onzuivere verbranding en hoge concentraties koolmonoxide. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk indien er een lek ontstaat in of om de ketel.

Buiten het standaard ketelonderhoud in Groningen word er ook gekeken naar de rookgasafvoer en de luchttoevoer. Deze moeten namelijk voldoen aan ROGAFA wetgeving om een veilige installatie te garanderen. Vrijwel alle ongelukken rondom cv-ketels ontstaan bij het niet correct na leven van de regels omtrent de afvoer van rookgassen. Mocht de situatie niet veilig zijn wordt er natuurlijk overlegd met de klant hoe we dit kunnen aanpakken.

Een standaard losse onderhoudsbeurt is €119,95 incl. btw. Hier komen nog materiaal kosten bij die per type cv-ketel verschillend zijn. Standaard cv onderhoud in Groningen bestaat uit het boven genoemde.

 

Wij regelen ook cv-ketel reparaties!

Is uw cv-ketel kapot of geeft hij een storing? Dan komen wij het repareren! Geef alle relevante informatie (probleem en type storing) op in het contactformulier. Zo kunnen wij u gerichter helpen.

De kosten van een cv-ketel reparatie in Groningen hangen af van wat het exacte probleem is. Zodra dit duidelijk is stellen wij een offerte voor u op. Bent u toe aan een nieuwe cv? Wij helpen u ook graag bij de cv installatie.

 

Onderhoud cv-ketel Groningen uitbesteden aan Yas Installatie!

Wacht niet langer en laat uw cv-ketel controleren door onze verwarmingsmonteur. Bel ons via het nummer +31 6 4328700 of vul het contactformulier in. Ook voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Besteed de onderhoud van uw cv-ketel in Groningen uit aan Yas Installatie!